Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

1η ΜΑΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ στη Πλατεία Ελευθερίας -Κατερίνη ώρα 10:00 π.μ.


  Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες
Τιμάμε και φέτος,   την 1η Μάη, τους ήρωες της τάξης μας. Τιμάμε τους νεκρούς αδελφούς μας, που έπεσαν «σε άνιση μάχη κι αγώνα», ενάντια στο κεφάλαιο, στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, στην πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Και η καλύτερη τιμή είναι αυτή: Η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι, ακούραστοι, αλύγιστοι τον αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, ότι κινείται στον κόσμο προέρχεται από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Χωρίς τη δική μας ενέργεια, θα σταματήσει να κινείται. Ότι έχει παραχθεί σ' αυτό τον τόπο και ότι θα παραχθεί στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων που δίνουν την ψυχή και το σώμα τους σε συνθήκες άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ' το μεγάλο κεφάλαιο.

Γυρίζουμε την πλάτη στον παλιό και νέο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, που μας καλεί να αγωνιστούμε «για μια νέα Ελλάδα»,  «ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές» και «ενάντια στους υποτακτικούς της Μέρκελ» αφήνοντας στο απυρόβλητο την καρδιά του προβλήματος: το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης. της φτώχειας, των πολέμων, της ανασφάλειας,  της λαϊκής εξαθλίωσης.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Στο χέρι μας είναι να τον κατακτήσουμε.

Εργαζόμενε, εργαζομένη, νέε, άνεργε
Το ΠΑΜΕ σε καλεί να συμπαραταχθείς μαζί του στον αγώνα για  άμεσα μέτρα ανακούφισης σήμερα, που θα ανοίγουν το δρόμο για πραγματικές ριζικές ανατροπές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
Δείξε τη δύναμη σου! Βάλε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σε καταδικάσουν. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που ζούμε  σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δε μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ανέχεια και φτώχεια για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος, κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού και της ταξικής συνεργασίας.
Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων, τις γυναίκες του λαού και  τη νεολαία.
Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Ζήτω η 1η Μάη! -  Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-1η ΜΑΗ- ΏΡΑ 10:00’ πμ
Φέτος γιορτάζουμε και τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του ΠΑΜΕ, της ελπίδας των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ