Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μυστικά χαλάρωσης στο χώρο εργασίας σου




   Ακόμη μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο με τα τηλέφωνα να χτυπούν ασταμάτητα, τα e-mail να παίρνουν φωτιά και το κεφάλι σου να είναι έτοιμο να εκραγεί από το άγχος και τον επίμονο πονοκέφαλο… 



Όταν νιώθεις ήρεμη και χαλαρή μέσα σου, θα είσαι και πιο αποδοτική στον εργασιακό σου χώρο. Πάρε λοιπόν ένα μικρό διάλειμμα στο γραφείο για να… ανασυνταχθείς, να αισθανθείς δυνατή και υγιής και να πετύχεις τους σημερινούς στόχους σου στη δουλειά!

Μάθε μικρά μυστικά για ένα γρήγορο… spa στο γραφείο που θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς καλύτερα:

1 Αρωματοθεραπεία:

Βάλε ένα μπουκαλάκι αιθέριο έλαιο λεβάντας στο συρτάρι σου και θα μας θυμηθείς! Η μυρωδιά της λεβάντας ανακουφίζει από συμπτώματα που συνδέονται με το στρες, όπως οι πονοκέφαλοι, το άγχος και η κούραση.

Ρίξε σε ένα μπολάκι με νερό 8-9 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και κάνε βαθιές εισπνοές για 1-2 λεπτάκια. Οργάνωσε τις σκέψεις και τις δουλειές σου, βάλε ένα πρόγραμμα και ολοκλήρωσε με ηρεμία τις εκκρεμότητες σου.

Take a break:

Πάρε 10 λεπτά διάλειμμα και βγες έξω να περπατήσεις! Ξεκόλλα από το γραφείο και τον υπολογιστή και πήγαινε μέχρι το περίπτερο να πάρεις λίγο αέρα και να ανασυντάξεις τις σκέψεις σου.

Φτιάξε ένα χυμό με φυσικά φρούτα:

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να αφήσεις στο γραφείο σου ένα μικρό μπλέντερ; Πριν φύγεις το πρωί από το σπίτι πάρε μαζί σου 2-3 φρούτα (μήλο, μπανάνα, φράουλες, πορτοκάλι), ρίξε τα στο μπλέντερ και  απόλαυσε έναν θρεπτικό και αναζωογονητικό χυμό κάθε στιγμή της ημέρας.

Rehab από το πληκτρολόγιο:

Για να αποφύγεις τα προβλήματα από την πολύωρη πληκτρολόγηση, φρόντισε να κάνεις ένα διάλειμμα ανά 15 λεπτά.  Εκμεταλλέψου το για να κάνεις ένα ανακουφιστικό μασάζ στις παλάμες σου, απλώνοντας αρκετή ποσότητα ενυδατικής κρέμας χεριών και πιέζοντας με τον αντίχειρα τα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα  στο εσωτερικό της παλάμης και του καρπού σου.

5 Flower Power:

Φέρε λίγη από τη φύση στον εργασιακό σου χώρο! Βάλε ένα βάζο με λουλούδια στο γραφείο σου για να δώσεις μια χαρούμενη και ζωντανή πινελιά στο μουντό περιβάλλον της δουλειάς. Κάθε φορά που αναζητάς έμπνευση μύρισε τα αγαπημένα σου άνθη και φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε ένα όμορφο πάρκο, με τα αγαπημένα σου άτομα.

Πηγή: faysbook.gr / enikos.gr