Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έσωσε το δολοφόνο του παιδιού της από την αγχόνη


 Μια απίστευτη ιστορία σε μια απίστευτα σκληρή πραγματικότητα.

 

    Το Ιράν εκτελεί τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, κάθε χρόνο, μετά την Κίνα. Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών είναι ένα από το πιο βίαια θεάματα, ωστόσο τις παρακολουθεί πολύς κόσμος. 


Σε περιπτώσεις φόνων και άλλων εγκλημάτων, η οικογένεια του θύματος έχει δικαίωμα να σπρώξει την καρέκλα κάτω από τα πόδια του θύματος, αφού του έχουν περάσει την αγχόνη.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Balal σκότωσε τον 18χρονο τότε Abdollah Hosseinzadeh. Καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών. Ανέβηκε στο ικρίωμα. Όταν η μητέρα του Hosseinzadeh πλησίασε τον Balal, όλοι περίμεναν να κλωτσήσει την καρέκλα για να κρεμαστεί ο δολοφόνος του γιου της.

Αντί αυτού, εκείνη τον χαστούκισε και μετά ζήτησε να τον κατεβάσουν από την αγχόνη και να του χαρίσουν τη ζωή.



Μάλιστα μετά κατέβηκε προς το κοινό και πήγε και αγκάλιασε τη μητέρα του δολοφόνου του γιου της η οποία κατέρρεε καθώς περίμενε από λεπτό σε λεπτό το θάνατο του Balal.

Οι φωτογραφίες του Arash Khamooshi, από το πρακτορείο Isna, που δημοσιεύει ο Guardian, είναι χαρακτηριστικές.

Αυτό που ίσως κάνει ακόμη πιο αξιοθαύμαστη την πράξη της μητέρας του Abdollah είναι ότι αυτός ήταν ο δεύτερος γιος που έχασε. Ο νεότερος γιος της Amirhossein είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό όταν ήταν 11 χρονών.

Όπως είπε αργότερα στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο πατέρας του Abdollah "πριν από τρεις μέρες η γυναίκα μου είδε το μεγαλύτερο γιο μας στον ύπνο της. Της είπε ότι εκείνος είναι σε ένα όμορφο μέρος και ότι εκείνη δεν πρέπει να λυπάται πια... Αυτό την ηρέμησε και αποφασίσαμε να σκεφτούμε περισσότερο τα πράγματα μέχρι την ημέρα της εκτέλεσης".

news.gr