Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κλήθηκε να υπηρετήσει στον ουκρανικό στρατό



Όταν ο γεννημένος στην Βραζιλία, Edmar Halowski de Lacerda, αποφάσισε το 2008 να αποκτήσει ουκρανικό διαβατήριο δεν περίμενε ποτέ ότι θα έρθει η ώρα να βγάλει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να υπηρετήσει στον στρατό. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής κλήθηκε να υπηρετήσει στον στρατό και πλέον υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και στις μάχες με τους αυτονομιστές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nypost.com, ο Lacerda μετακόμισε στην Ουκρανία το 2000 και τώρα αγωνίζεται για λογαριασμό της Μέταλιστ Χάρκιβ.

Παντρεύτηκε Ουκρανή και απέκτησε το ουκρανικό διαβατήριο, που μάλιστα του άνοιξε την πόρτα και για την εθνική ομάδα της χώρας, με την οποία έχει 10 συμμετοχές.

Ο ίδιος δηλώνει: «Δεν περίμενα ποτέ αυτήν την εξέλιξη όταν απέκτησα το ουκρανικό διαβατήριο. Η ομάδα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει αν βρεθώ στο πεδίο της μάχης. Δεν γνωρίζω τίποτα από όπλα, ούτε και από στρατό. Ελπίζω σύντομα να λυθεί το πρόβλημα, γιατί η γυναίκα μου κοντεύει να τρελαθεί από την αγωνία…».


zougla.gr