Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ορειβάτες κατέκλυσαν τις Άλπεις για μια επική φωτογράφιση



   Εκατοντάδες φωτάκια απλώθηκαν στην κορυφή Matterhorn – Δείτε τους 



    Ήθελαν να στήσουν μια γιορτή και το κατάφεραν και με το παραπάνω, καθώς το φαινόμενο που δημιούργησαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Εκατοντάδες ορειβάτες έγιναν ο καθένας από μια ψηφίδα για να επιτευχθεί μια εκπληκτική φωτογράφιση στις Άλπεις.

Ο... 

γκρεμός βρισκόταν συνεχώς στο πλάι τους και… απειλητικός, ο άνεμος δεν ήταν με το μέρος τους και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες μόνο ευνοϊκές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησαν, αλλά έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία τους και μετέτρεψαν το αλπικό τοπίο σε κάτι… μαγικό, με τη θέληση και τα σώματα τους.

θέλησαν να γιορτάσουν την 150η επέτειο της… κατάληψης της κορυφής Matterhorn από τον Edward Whymper και την ομάδα του. Ο τρόπος ήταν ένας και μοναδικός. Έπρεπε να βρεθούν οι ίδιοι εκεί ψηλά. Μόνο που δε σκόπευαν να το κάνουν με μια απλή ανάβαση-αναρρίχηση. Οι ορειβάτες ζήτησαν από τον Ελβετό φωτογράφο Robert Bösch να συνδράμει στην προσπάθεια τους και να «γιορτάσει» μαζί τους.

Όπως και έγινε με τον Bösch να επιτυγχάνει μοναδικές λήψεις, την ώρα που η ομάδα των ορειβατών με κόκκινα φωτάκια στα χέρια πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα. Προχωρώντας ο καθένας στη σειρά και χωρίς να χάνει ρυθμό ή βηματισμό έστεψαν την προσπάθεια τους με επιτυχία. Δηλαδή, φώτισαν κατά μήκος ολόκληρου του μονοπατιού που ακολούθησε ο Whymper και η ομάδα του στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή Matterhorn.

Δείτε τις… μοναδικές φωτογραφίες:



























newsbeast.gr