Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Βόλος: Καντίνα θα απασχολεί αποκλειστικά ΑμεΑ



 

    Την πρώτη καντίνα που θα απασχολεί αποκλειστικά και μόνο άτομα με αναπηρία θα αποκτήσει σύντομα ο Βόλος! Εμπνευστής της ιδέας είναι ο 35χρονος Διονύσης - Νεκτάριος Δαλούκας, ο οποίος έχει και ο ίδιος ποσοστό αναπηρίας 80%. «Καθώς... 

είμαι κι εγώ άτομο με ειδικές ανάγκες, μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα» δηλώνει ο κ. Δαλούκας, που στράφηκε στο crowdfunding για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του (κοστολογείται γύρω στα 35.000 ευρώ).

Η μικρή -vintage- καντίνα, όπως υποδηλώνει και η ονομασία Le Petite Cantine, θα λειτουργεί από τον Μάιο έως τα τέλη φθινοπώρου σε ένα... σκηνικό γεμάτο δέντρα και αρωματικά φυτά. Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να πιει τον καφέ του και να απολαύσει το φαγητό ή το κοκτέιλ του, ενώ θα αγναντεύει τη θάλασσα από τις ρετρό καρέκλες και τα ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ.

Σύμφωνα με τον 35χρονο επιχειρηματία, η κουζίνα του κοντέινερ θα είναι ειδικά διαμορφωμένη ώστε να εργάζονται τα ΑμεΑ: «Δεν μπορούμε να αποξενώνουμε έναν που πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη, έναν κωφάλαλο και έναν που έχει μια μορφή καρδιοπάθειας».
Espressonews.gr