Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το προφίλ του Αλβανού κακοποιού που αιματοκύλισε το Μικρολίμανο - Προστασία, κοκαΐνη, νεκροί και καλάσνικοφ

 
 
  Την ταυτότητα του δράστη της αιματηρής επίθεσης με καλάσινκοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο έχει εξακριβώσει η ΕΛ.ΑΣ., ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνονται οι υποψίες πως πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο και σεσημασμένο άτομο.

Ο ... 

δράστης είναι αλβανικής καταγωγής, περίπου 40 ετών, ενώ, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε τρεις ακόμη αιματηρές υποθέσεις, στην μια εκ των οποίων έχασε τη ζωή του ένας 44χρονος.

Προστασία, καλάσνικοφ και νεκροί

Ο 40χρονος εμπλέκεται σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε νυχτερινό μαγαζί στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας 44χρονος, αλλά και σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, η εκτίμηση είναι πως η επίθεση έγινε για να «πουλήσει προστασία» ο δράστης, ενώ στο νέο «χτύπημα» οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Η πρώτη επίθεση είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου, σε καφετέρια-μπαρ στο Μεταξουργείο. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολήσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου, στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.

Οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τη φωτογραφία του δράστη και περιμένουν την έγκριση του εισαγγελέα για να τη δώσουν στη δημοσιότητα. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες και η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί στα άλλα δύο «χτυπήματα».

Πώς έγινε το μακελειό

Στις 4.15 τα ξημερώματα, ο άγνωστος αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του νυχτερινού μαγαζιού και με ένα καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!». Ο άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός, νωρίτερα βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, πλήρωσε το λογαριασμό και έφυγε, περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Μαρτυρίες αναφέρουν πως προηγήθηκε παρεξήγηση για μία γυναίκα και για αυτό ο δράστης βγήκε, για να πάρει το καλάσνικοφ, πιθανότατα από κάποιο όχημα.

Λίγο αργότερα επέστρεψε σε κατάσταση αμόκ και άρχισε να «γαζώνει» το νυχτερινό μαγαζί. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει όσοι ήταν μέσα στο μπαρ, η μουσική σταμάτησε και όλοι έπεσαν στο πάτωμα για να προστατευθούν από τις σφαίρες που έπεφταν «βροχή» και τα σπασμένα γυαλιά.
 defencenet.gr