Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«Ο Τσίπρας βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»


 
 
 
   Καραγκούνης: Ανακοινώνει νέο Μνημόνιο που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο  

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να ξεγελάσει τις συνιστώσες του, αλλά οι χειρισμοί του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», σχολίασε ο Κώστας Καραγκούνης με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού στο Bloomberg.

Ο... 

εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές, τις οποίες όμως - πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνη - δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δηλώνει πλέον αποφασισμένος να αποπληρώσει, μέσω του νέου Μνημονίου μόνο τα δάνεια προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους ευρωπαίους φορολογούμενους από τους οποίους όμως ζητά την αλληλεγγύη τους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εξήγησε ότι για την αποπληρωμή των δανείων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η καταβολή της δόσης των 7,5 δισ. την οποία ο πρωθυπουργός δεν θέλει.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται για ριζικές μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στο πελατειακό κράτος, και για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που σημαίνει, υπογράμμισε, νέο δάνειο για την αποπληρωμή των τόκων.

«Πώς όμως θα πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όταν μόνο οι άμεσες παροχές του ξεπερνούν τα 12 δισ.; Πώς θα καταπολεμήσει το πελατειακό κράτος όταν καταργεί την αξιολόγηση και ανακοινώνει την πρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ και αξιοκρατία; Τι είδους μεταρρυθμίσεις υπόσχεται όταν ήδη έχει ανακοινώσει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, την ακύρωση του ανοίγματος επαγγελμάτων, την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών και τόσα άλλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης.