Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ 2Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την 1η Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική και εκπαιδευτική επίσκεψη του διατροφολόγου-διαιτολόγου κυρίου Γραμμένου Κωνσταντίνου στο 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας της Α΄ Λυκείου με θέμα «Τρώω άρα Υπάρχω: Το Φαγητό ως Κοινωνικό Γεγονός».
Κατά τη...

διάρκεια της δίωρης αυτής συνάντησης-επίσκεψης ο κύριος Γραμμένος παρουσίασε θέματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εργασία και ειδικότερα με την ιστορία της διατροφής, τη σημασία του φαγητού και της διατροφής στην έκφραση της κοινωνικότητας του ανθρώπου, την οικονομική κρίση, την επιστημονική παράμετρο και τους επιστημονικούς τομείς που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής τροφίμων σε σύνδεση με την κοινωνική προσφορά και, τέλος, την κουλτούρα και τον κοινωνικό πολιτισμό που εκφράζει η διατροφή σε μία χώρα σε συνδυασμό με τα επαγγέλματα, την κοινωνική συναναστροφή και την οικονομία. Στη συνέχεια ο κύριος Γραμμένος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού σχετικά με τα θέματα που προαναφέρθηκαν. Οι μαθητές αποκόμισαν πολλά χρήσιμα στοιχεία για την έρευνά τους όσον αφορά σε όλους τους τομείς της ερευνητικής εργασίας την οποία έχουν αναλάβει.


Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κυρία Δάμτση Ευθυμία καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν τον κύριο Γραμμένο για την ενημέρωση που προσέφερε και την πολύτιμη συμβολή του στην έρευνα και την ολοκλήρωση της συγγραφής της συγκεκριμένης ερευνητικής εργασίας.