Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – Το μπάσκετ δείχνει το δρόμο


Για μια ακόμη χρονιά το μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου προσφέρει χαρές στην Κατερίνη και στέλνει μηνύματα προόδου και αισιοδοξίας.
Σε μια βαριά άρρωστη χώρα, σε έναν αθλητισμό που βάλλεται από την βία, τη διαφθορά, τις διώξεις για στημένα παιχνίδια και ταλανίζεται με σκηνές δυσάρεστες, άσχετες με το ευ αγωνίζεσθαι, υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται αθόρυβα για την διάδοση του αθλητικού ιδεώδες μέσα από το μπάσκετ.

Χωρίς διθυράμβους, τυμπανοκρουσίες και παχυλές υποσχέσεις, αλλά με μεράκι, ρομαντισμό και συνέπεια οι άνθρωποι του Πιερικού Αρχέλαου αποδεικνύουν καθημερινά ότι αγαπούν τον αθλητισμό και με αξιοπρέπεια βαδίζουν μπροστά.
Η στήριξη από τους αρμόδιους φορείς ανύπαρκτη.
Τα αποτελέσματα όμως δικαιώνουν τον άοκνο αγώνα όλων, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες.
Η πετυχημένη πορεία της αντρική ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κεντρικής Μακεδονίας από τους Έφηβους του συλλόγου, η πορεία τους ως τα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, η πρόσφατη πρωταθλήτρια Βορείου Ελλάδος ομάδα των Παίδων και η πρόκριση στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Πάτρα τον Ιούνιο απέναντι στους γίγαντες του αθλήματος, μα πάνω από όλα η συνέπεια και η συνέχεια σε όλα τα τμήματα, αποτελούν διαφήμιση και πρότυπο για ένα σωματείο που προβάλλεται στα ΜΜΕ όλης της χώρας και αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του μπάσκετ.
Όταν τα μικρά παιδιά χαίρονται το άθλημα, όταν εργάζονται μεθοδικά με τους προπονητές τους, όταν στηρίζονται από τους διοικούντες, τότε έρχονται και οι επιτυχίες για να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες τους. Αλλά πρώτιστα αισθάνονται υπερήφανα γιατί ανήκουν σε μια υγιή αθλητική οικογένεια που και στην αποτυχία θα είναι δίπλα τους για να τους ενθαρρύνει για το μέλλον. Και εδώ γίνεται δουλειά για το μέλλον και όχι για το πρόσκαιρο και το πρόχειρο.
Για τα επιτεύγματα του συλλόγου χαίρεται και καμαρώνει από ψηλά και ο αείμνηστος Τάκης Σφήκας που κανείς δεν λησμονεί την παρουσία του στην ομάδα, κανείς δεν παραλείπει να μην αναφέρει τον εκλιπόντα σε κάθε επιτυχία, σε κάθε νίκη.
Η καθιέρωση και διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων Παμπαίδων «Τάκης Σφήκας» είναι ένδειξη τιμής και αναγνώρισης από τον Πιερικό Αρχέλαο στο πρόσωπο του Τάκη Σφήκα.
Όταν σε άλλα σημεία αυτού του τόπου σκάνε βόμβες σκανδάλων, στον Πιερικό Αρχέλαο φυτρώνουν ελπίδες, ακμάζει η αισιοδοξία και τα γλυκά όνειρα σκοτώνουν τους εφιάλτες που πνίγουν την πατρίδα μας.
Στον αθλητισμό επιτυχία δεν είναι μόνο ένα κύπελλο, ένα μετάλλιο, μια άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία. Επιτυχία είναι και ο σεβασμός, η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεις από την ευρύτερη μάζα των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Ο Πιερικός Αρχέλαος δείχνει το δρόμο.
Τα εύσημα μας, για πολλοστή φορά, σε όλους τους παράγοντες, τους προπονητές, τους αθλητές, τους ανθρώπους που στηρίζουν τον Πιερικό Αρχέλαο, τιμούν τον αθλητισμό, αγαπούν το μπάσκετ και κάνουν περήφανη την Κατερίνη.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης