Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ


Όποιο και να ναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος , το θέμα είναι ότι θα χουμε πρόγραμμα μνημόνιο που θα καλεστεί να πληρώσει πάλι ο Ελληνικός λαός. Οι υποστηριχτές του ΟΧΙ, με πολλή σεβασμό στην επιλογή τους, να ξέρουν ότι θα ψηφίσουν μνημόνιο και ας νομίζουν πολλοί από αυτούς ότι ψηφίζουν ενάντια στο μνημόνιο. Εδώ η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και δεν θα αργήσει ο καιρός που δεν θα μπορεί να...

δίνει πειστικές εξηγήσεις πλέον τον λαό η τουλάχιστον να τον κοροϊδεύει με την ευκολία που το κάνει σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την απάτη του έριξε και μερικά τυράκια για να θαμπώσει την πραγματικότητα. Ότι το πρόγραμμα του αναδιανέμει τα βάρη σε υψηλά εισοδήματα και θα διευθετήσει το θέμα του χρέους που είναι δυσβάσταχτο. Δεν λέει ότι το 95% του προγράμματος αφορά αφαίμαξη λαϊκού εισοδήματος και όποιο διευθέτηση του χρέους σημαίνει νέα μέτρα που θα καλείται να πληρώνει ο λαός. Να θυμηθούμε τι έγινε με το προηγούμενο κούρεμα. Ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ταμεία πανεπιστημίων, τα ταμεία των νοσοκομείων. Αυτή είναι η ταμπακιέρα που δεν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο φλυαρεί γενικόλογα για να κοροϊδέψει τον κόσμο και να τον στρέψει στο ψεύτικο <<ΟΧΙ>> με βερμπαλισμούς περί αντίστασης, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του ευρωμονόδρομου, του κεφαλαίου και στρατηγικά υποστηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Προεκλογικά έδωσε διαπιστευτήριο στο διεθνές μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και στο εγχώριο. Δεν ήταν τυχαίο οι επισκέψεις του στο αντιδραστικό ίδρυμα <> στις Η.Π.Α, στην ευρωπαϊκή λέσχη μπιλντιμπέργκ στο Κόμο και αλλού.
Εκεί δεν συζήτησε με τα γεράκια του κεφαλαίου πως θα αυξήσει της συντάξεις, πως θα ανεβάσει τον μισθό, πως θα διευρύνει τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, πως θα διευρυνθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες , πως θα χουμε δωρεάν φάρμακα, δωρεάν δημόσια υγεία, δημόσια δωρεάν παιδεία.
Εκεί έδωσε τα διαπιστευτήρια του πως είναι πιστός στην γραμμή της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου και θα προστατέψει τα συλλογικά συμφέροντα των καπιταλίστων, υπονομεύοντας μόνιμα και σταθερά το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού που αποτελεί προϋπόθεση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και να φορτωθούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού.
Για μερικούς φίλους έχω να πως η αντίσταση του Ελληνικού λαού ποτέ δεν μετρήθηκε με εκλογικά ποσοστά και με συσχετισμούς δύναμης. Μετριέται από ποια σκοπιά παλεύεις για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.
Η συγκρότηση του ηρωικού ΕΑΜ που έγινε ύστερα από απόφαση του ΚΚΕ και ήταν ο κύριος αιμοδότης του, το ΚΚΕ δεν υπέρβαινε εκλογικό ποσοστό ούτε το 5%. Με όλη την Κ.Ε. και τα στελέχη του στις φυλακές του Μεταξά.
Αυτό όμως δεν το εμπόδισε να μπει μπροστά και με αυταπάρνηση να οργανώσει την πάλη του λαού και την αντίσταση ενάντια στον Γερμανικό ναζισμό και ιμπεριαλισμό, στην τριπλή κατοχή από τους φασίστες, ιμπεριαλιστές, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Αφού οργάνωσε πάνω από 1.500.00 του Ελληνικού λαού σε διάφορες οργανώσεις του και αντιστάθηκαν στην κατοχή, Όταν τα αστικά κόμματα και ο βασιλιάς απέδρασαν από την Ελλάδα στο Κάιρο και την Γαλλία και άφησαν μόνο τον Ελληνικό λαό να υποφέρει από την κατοχή και ένα κομμάτι των αστικών κομμάτων συνεργάστηκαν με κατοχικές δυνάμεις.
Λέμε στο δημοψήφισμα ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ψηφίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ στέλνουμε πολιτικό μήνυμα του αληθινού ΟΧΙ.
Συνεχίζουμε την επόμενη μέρα με νέες δυνάμεις, περισσότερη αποφασιστικότητα για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να προστατευτεί, να περάσει στην αντεπίθεση.
Αγώνας μέχρι τέλος, μέχρι την νίκη, για την εργατική-λαϊκή εξουσία, με αποδέσμευση από την Ε.Ε., με κεντρικό, επιστημονικό σχεδιασμό, με κριτήριο ανάπτυξης την ικανοποίηση όλων των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών.
Αυτός είναι ο δρόμος της αντίστασης, της αμφισβήτησης, της ελπίδας για την λαϊκή ευημερία και προκοπή.

Σαββίδης Παναγιώτης