Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ο λαός να εγκαταλείψει όχι μόνο τα κόμματα, μα και τη στρατηγική τους

 
 Για τρεις λόγους η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις εκλογές - εξπρές:  

 Θέλουν να πιάσουν το λαό στον ύπνο, να μην προλάβει να δει και να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου.
 Είναι απαίτηση του κεφαλαίου στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, προκειμένου να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τους νόμους που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο. Την απόφαση για εκλογές τη χαιρέτισαν επίσης η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ντάισελμπλουμ.
 Ο τρίτος λόγος είναι ο πλέον επικίνδυνος: θέλουν το λαό συνένοχο στην πολιτική τους, να βάλει δηλαδή την υπογραφή του στο μνημόνιο, αφού έτσι θα ερμηνεύσουν την ψήφο στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια.
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν αγώνες, κινητοποιήσεις του λαού. Ίσως όχι με τη μαζικότητα, την οργάνωση και το ριζοσπαστισμό που θα έπρεπε, όμως υπήρξαν. Γιατί δεν ανακόπηκε η επιδείνωση της ζωής του; Φταίει ότι αυτοί που εμπιστεύτηκε ο λαός ήταν απλά κάποιοι ψεύτες που τον πρόδωσαν;
Τα προηγούμενα χρόνια ο λαός εγκατέλειψε κόμματα, αλλά δεν εγκατέλειψε τη στρατηγική τους. Απλά ανέθεσε να εφαρμόσουν την ίδια στρατηγική, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, άλλα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, που εμφανίζονταν κάθε φορά ως κάτι νέο και αδοκίμαστο, που είχαν την ίδια βάρβαρη στρατηγική και που απλά τη στόλιζαν με κάποιες προεκλογικές ελκυστικές κορόνες και υποσχέσεις. Αυτό έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε ότι η πολιτική του υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Παρότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την πορεία του μέχρι την τελευταία στιγμή, σήμερα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 να πέφτει δήθεν από τα σύννεφα για την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, όσοι σήμερα εμφανίζονται ως "απατημένες σύζυγοι" δεν τα έβλεπαν αυτά;
Το ίδιο γίνεται και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, κοροϊδεύουν προκλητικά το λαό. Ενώ πριν από λίγες μέρες ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του, τώρα λένε ότι δεν το θέλανε, απλά ...αμαρτήσανε για το παιδί τους, για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως λένε.
Τέλος, υπάρχουν και κόμματα «μιας χρήσης», που φτιάχνει το σύστημα σε μία νύχτα για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Φτάνουν σε σημείο ακόμα και γραφικότητες τύπου Λεβέντη να τους μετατρέπουν και να τους αναγορεύουν σε πολιτικούς παράγοντες, για να τους χρησιμοποιούν ως μπαλαντέρ αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
***
Τα προηγούμενα χρόνια ο λαός εγκατέλειψε αστικά κόμματα, τώρα να εγκαταλείψει και τη στρατηγική τους. Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Αλλά κι αν κάποιος δεν έχει πεισθεί ακόμα από την πρόταση του ΚΚΕ, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να αναπτυχθούν λαϊκοί αγώνες, οργανωμένοι και μαζικοί, για να αντισταθούμε στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, τότε πάλι πρέπει να στηρίξει σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι χρησιμοποιεί όλη τη δύναμη που του δίνει ο λαός στην οργάνωση των αγώνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ