Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Βροχερός ο καιρός και την Κυριακή


Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες ενισχυμένοι μέχρι τα 7 με 8 μποφόρ, που θα μεταφέρουν, κυρίως στη νότια χώρα αφρικανική σκόνη.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδε ςτο μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία, λόγω των νοτιάδων θα φτάσει στους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται μέχρι το απόγευμα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους 6 με 8 μποφόρ.

Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λασποβροχές, κατά τόπους καταιγίδες και βελτίωση το απόγευμα. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 25 με 27 βαθμούς.

Στα Κύθηρα οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί νότιοι 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία λόγω των δυνατών νοτιάδων στη βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Καστελλόριζο οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση, στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες προβλέπονται συννεφιά, νότιοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και στα βορειότερα βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 με 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, μέχρι νωρίς το απόγευμα βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, που το πρωί στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά μέχρι τους 26 με 28 βαθμούς και στα ορεινά έως τους 20.

Στην Αττική προβλέπονται, αυξημένες νεφώσεις, πολύς αέρας και παροδικές λασποβροχές. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα, θα δείχνουν, νωρίς το πρωί 19 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι 27.

Στη Θεσσαλονίκη οι βροχοπτώσεις, που θα είναι δυνατές, το μεσημέρι θα σταματήσουν και η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.